Hem      Färger       Produkter      Tekniker       Återförsäljare        Kontakta Oss        Galleri      Videos      Blogg

PanPastel färger

Extra mjuk konstnärspastell
Konstnärspastell i praktisk plastkopp
Blanda, tona och stryk på precis som färg
Väldigt mjuka, lite damm. 92 färger med högt pigmentinnehåll
För målning, teckning och blandtekniker

 

PanPastel är en äkta konstnärspastell som ligger i en praktisk plastkopp med skruvlock, finns i 92 färger. Tanken med att ha pastellen i en kopp istället för i kritform är att konstnären bokstavligen kan måla med pastellen direkt ur koppen. Detta är möjligt genom den unika formulan som ger pastellen en sådan mjukhet, (nästan blöt känsla) och med en konsistens att den upplevs som att måla med en konstnärsfärg. Genom att endast använda de bästa pigmenten tillsammans med en unik tillverkningsteknik behövs minimalt med binde- och fyllnadsmedel. Detta gör pastellen så mjuk och smidig att det är enkelt att plocka färgen från koppen och ger minimalt med kritdamm när man målar med den. Formulan ger mycket intensiva och färgstarka toner.

En kopp innehåller cirka 40%* mer färg än i en traditionell pastellkrita.


*Genomsnitt, baserat på en undersökning av de ledande varumärkena.

Klicka här för broschyr

PanPastel färger kan användas tillsammans med traditionella pastellkritor, pastellpapper, fixativ och andra konstnärsfärger.

 

Enkel att använda, blanda och måla, som med färg!

 

 

 

Många fördelar:

•Täcker stora områden med färg på några sekunder, för bakgrunder eller underlag till annan målning.
• Ger en känsla av att ”måla” pastell.
• Kontrollerad målning av både stora ytor samt fina linjer och detaljer.
• Enkelt att lägga lager på lager av färg och ha kontroll över papperets gräng.
• Kan målas väldigt tunt (lasering).

Färgerna kan lätt blandas med varandra, för att minska behovet av att ha hundratals färger för att få en komplett färgpalett med pastelltoner.

 

 

Unik förpackning


Plastkoppen med skruvlock skyddar pastellen och håller färgerna rena och ifrån varandra. De är stapelbara för liten och enkel förvaring. Genom sin storlek är de väldigt praktiska och ekonomiska för kurser, skolor, studios, workshops etc då många personer kan använda samma färg. En kopp innehåller 9 ml pastellfärg och alla är märkta med färgnamn, färgnummer, ljusäkthet och pigmenttyp.

 

Sofft Verktyg

PanPastel färger målas bäst med den speciellt utvecklade svampen som absorberar pastellen och sedan släpper ut rätt mängd färg. Svampen finns i många olika storlekar och former. De minsta svamparna trär man på ett skaft för att lätt kunna ta pastellfärgen och måla med den. Med de stora svamparna täcker du snabbt stora områden med färg. Svamparna används också till att ta bort pastellfärgen.


Svampen rengörs genom att gnida den mot en pappershandduk eller skölja av den med varmt vatten och tvål. Sofft verktygen kan användas till alla vattenbaserade färger.

Många användningsområden:

• Vattenbaserade färger (akryl, akvarell, tusch, gouache, hobbyfärger)
• Teckning (pastell, krita, kol, blyerts)
• Pappershobby (scrapbooking, korttillverkning)
• Schablonmålning
• Keramik, lera (glasering, dekorering)


Läs mer om produkterna och användningsområdena på www.sofftart.com

PanPastel® och Sofft® produkterna kan vara skyddade av ett eller flera amerikanska och internationella patent.

Patented. See www.panpastel.com/pats.html for details.